SON DUYURULAR
SÃœRDÃœRÃœLEBÄ°LÄ°R TURÄ°ZM BELGESÄ° DENETÄ°MLERÄ° HK. BAKANLIK GENELGESÄ°
20 AÄŸustos 2024KAMUOYU BÄ°LDÄ°RÄ°SÄ°
11 Temmuz 20242024 YILINDA VUK KAPSAMINDA UYGULANACAK CEZALAR HK.
05 Ocak 20242024 YILINDA UYGULANACAK GELÄ°R VERGÄ°SÄ° TARÄ°FE , HAD VE Ä°STÄ°SNA TUTARLARI HK.
05 Ocak 20242024 YILINDA UYGULANACAK DAMGA VERGÄ°SÄ° TUTARLARI HK.
05 Ocak 2024TÜROFED UNWTO (United Nations World Tourism Organization) BirleÅŸmiÅŸ Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün 8-11 Ekim 2011 tarihinde Kore’ de gerçekleÅŸen Genel Kurul’ unun ardından UNWTO üyesi olmuÅŸtur.
BirleÅŸmiÅŸ Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ), uluslararası seyahat ve turizm alanında faaliyet gösteren BM uzman kuruluÅŸudur. BMDTÖ, turizm politikaları, istatistikleri ve konuyla ilgili bilgi üretimi konusunda global bir forum iÅŸlevi görmektedir.
Main Menu
Main Menu
Main Menu
Main Menu
Günümüzde 154 asil (bağımsız devletler), 7 baÄŸlı (iç iÅŸlerinde otonom, dışiÅŸlerinde baÅŸka bir ülkeye baÄŸlı yönetimler) ve 300 civarında bağımlı üyesi bulunmaktadır. 300 bağımlı üye arasında otel zincirleri, seyahat ÅŸirketleri, eÄŸitim kurumları ve özel sektör kuruluÅŸları yer almaktadır. BMDTÖ, “sürdürülebilir ve dünya ölçeÄŸinde eriÅŸilebilir turizmi geliÅŸtirmek” amacını taşımaktadır. Kurum, turizm vasıtasıyla “ekonomik büyüme saÄŸlanmasını, iÅŸ imkanları yaratılmasını, doÄŸal ve kültürel mirasın korunmasını, barışın temin edilmesini ve insan haklarına saygının artırılmasını” hedeflemektedir. BMDTÖ’nün merkezi Madrid’de olup, resmi dilleri “Ä°ngilizce, Fransızca, Ä°spanyolca, Rusça ve Arapça”dır.
BMDTÖ’nün temel organları; Genel Kurul, Ä°cra Konseyi ve Sekretarya’dır. Genel Kurul, yasama organı olup, her iki yılda bir toplanır. Anılan Kurul, asil üyelerden (bağımsız devletler) oluÅŸur. Ä°cra Konseyi, Örgüt’ün yürütme organıdır. Genel Kurul’un aldığı kararları, Genel Sekreter ile iÅŸbirliÄŸi halinde uygulamaya koymakla ve Genel Kurul’a rapor vermekle yükümlüdür. Ä°cra Konseyi, yılda iki kez toplanmaktadır. Sekretarya’ nın baÅŸlıca görevi ise, BMDTÖ programını uygulamak ve üyelerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmektir.
DiÄŸer taraftan, 1975’te Genel Kurul’un yardımcı organı olarak kurulan 6 bölge komisyonu, ülkeler arasındaki iletiÅŸimi saÄŸlamakla birlikte, Genel Kurul’da görüÅŸülmesi istenilen konuları kaydetmektedir. Komisyonlar “Afrika, Güney ve Kuzey Amerika, DoÄŸu Asya ve Pasifik, Avrupa, Orta DoÄŸu, Güney Asya” ÅŸeklindedir. Bölgesel komisyonlar, yılda en az bir kez toplanmaktadır. Belirtilen toplantılara, ilgili bölgede yer alan asil üyeler ve baÄŸlı üyeler katılmaktadır.